Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ βρέθηκε στα Βάτικα

Έπειτα από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της δράσης του συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή” που εκτυλίχθηκε σε διάρκεια 135 ημερών το καλοκαίρι του 2016, ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, διαπιστώνοντας τη σημασία του τόπου στην ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας caretta – caretta, επισκέφθηκε με τα στελέχη του Πολύμνια Νεστορίδου (υπέυθυνη προγράμματος Πελοποννήσου) και Παναγιώτα Θεοδώρου (συντονίστρια θεμάτων προστασίας και διατήρησης περιβάλλοντος) τα Βάτικα, κατά το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου.

Οι δύο επισκέπτριες βρέθηκαν στις παραλίες ωοτοκίας, ενώ το βράδυ της Τετάρτης μίλησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου Νεάπολης για τις θαλάσσιες χελώνες, τη βιολογία και την προστασία τους, καθώς και για τις δράσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, προβάλλοντας παράλληλα οπτικό υλικό.

Η δράση του συλλόγου “Τουλίπα Γουλιμή” και η συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το λιμεναρχείο και τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ κρίθηκε εξαιρετικά επιτυχής και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Στο μεταξύ η “Τουλίπα” αρχίζει την προετοιμασία για τη φετινή χρονιά, προσκαλώντας ακόμη περισσότερους εθελοντές να ενισχύσουν τις προσπάθειές τις.