Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων δηλώνει αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

nosokomeio Molaon

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομειου Μολάων κατηγορεί την κυβέρνηση για λάθος διαχείρηση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για αυταρχικό κι εκφοβιστικό τρόπο επιβολής του εμβολιασμού αντί της σωστής πληροφόρης των πολιτών κι ενίσχυσης του Εθνικού Συστήμτος Υγείας.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά στην επιστολή:

“Την περίοδο που μπαίνουμε δυνμικό στο 4ο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να οχυρώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, ανακοινώνει συγχωνεύσεις ή και κλεισίματα νοσηλευτικών δομών. Παράλληλα ανακοινώνει την πρόσληψη 4.000 μόνιμων νοσηλευτών ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσέλαβε 20.000 επικουρικούς.

Στον αντίποδα όλων αυτών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το όπλο του εμβολιασμού, προκειμένου να θωρακίσει το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ. Ο τρόπος όμως είναι εντελώς λανθασμένος.

Αντί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί επιχειρηματολογία πειθούς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, στηριζόμενη σε επιστημινικές μελέτες και στην πληροφόρηση του κοινού, αποφασίζει να κάνει χρήση μεθόδων επιβολής με έναν ξεκάθαρα αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο.

Χωρίς να έχει στατιστικά στοιχεία -όπως αποδείχθηκε- των εμβολιασμέων υγειονομικών υπαλλήλων και αυτών που έχουν φυσική ανοσία (έχουν νοσήσει), καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υπαλλήλων εκφοβίζοντάς τους με απόλυση ή παύση.

Ο εξαναγκασμός και η επιβολή μετρων φέρνει αντίθετα αποτελέσματα ότν μάλιστα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση της άμεσης ή έμμεσης απειλής για εμβολιασμό”.