Ο Τατούλης απαντά για τα έργα του ΕΣΠΑ

Tatoulis - omilia Sparti (8)

Tatoulis - omilia Sparti (8)

“Από την πρώτη στιγμή κάναμε έκκληση στην αντιπολίτευση για ουσιαστική συναίνεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά δεν το βλέπω εφικτό”, δήλωσε σε έντονο ύφος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου. Μάλιστα απέδωσε την αδυναμία συνεννόησης στο ότι “η μείζων αντιπολίτευση θεωρεί τον εαυτό της το μόνο υπέρμαχο της δημοκρατίας και της διαφάνειας”.

“Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να δημιουργεί προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρέπει να πάψει μπερδεύει τους πολίτες επιδεικνύοντας διαφορετική συμπεριφορά στην Πελοπόννησο και διαφορετική σε άλλες Περιφέρειες”, συνέχισε ο περιφερειάρχης, ζητώντας από την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη στάση της “και να μην υιοθετεί μια μυστικοπαθή και καταγγελτική στάση για θέματα που ούτε συμβαίνουν ούτε γνωρίζει, γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει”.

Απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με τους ελέγχους σε συγχρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας, ο κ. Τατούλης ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Σημείωσε δε, ότι “όλοι οι μέχρι τώρα έλεγχοι που έχουν γίνει από τα πιστοποιημένα ελεγκτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδεικνύουν τον εξαιρετικό τρόπο εκτέλεσής τους και την απόλυτη διαφάνεια στη διοίκησή τους”, “ακόμα και στα έργα που παραλάβαμε διαλυμένα” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επέκρινε έντονα τη μείζονα αντιπολίτευση για τον τρόπο που έθεσε την ερώτηση, αναφέροντας ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει καμία σχέση με ελληνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, “δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον τρόπο διοίκησης των υπηρεσιών μας, όπως συγκεκριμένα αναφέρετε στην ερώτησή σας”, ενώ πρόσθεσε πως “κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου για την εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων έργων και τον έλεγχό τους”.