Ο Τατούλης, ο Βουδούρης, το αλεξίπτωτο και οι εργολάβοι

Tatoulis - Voudouris

Tatoulis - Voudouris

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και τα πρώτα διασταυρούμενα “πυρά” στον ουρανό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

Προ ημερών ο νυν περιφερειάρχης σε συνέντευξή του στον “Alpha Radio” χαρακτήρισε “αλεξιπτωτιστή” τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Οδυσσέα Βουδούρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο τελευταίος δεν γνωρίζει καθόλου την Πελοπόννησο και δεν διαθέτει καμία γνώση των προβλημάτων της.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο που έχει υλοποιηθεί, υποστηρίζοντας ότι “το σχέδιο που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όχι απλά υλοποιήθηκε, αλλά οι δεσμεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο βαθμό”. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, λέγοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ λύνεται ένα πρόβλημα -αυτό των χωματερών- που για χρόνια αποτελεί εστία ντροπής για την Πελοπόννησο, και ότι μάλιστα η μέθοδος που ακολούθησε η Περιφέρεια συνιστά το πρότυπο που ακολουθεί αυτή τη στιγμή το σύνολο της χώρας.

Σε ερώτηση για τις βολές που δέχεται ο κ. Βουδούρης ως “γυρολόγος”, ο κ. Τατούλης παρακάλεσε η αντιπαράθεση να γίνει μόνο σε αυστηρά πλαίσια πολιτικών και προτάσεων για την Πελοπόννησο και όχι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο περιφερειάρχης εκτίμησε πως “ο κ. Βουδούρης βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι θα διερευνήσει τις διαδικασίες και να μην γνωρίζει το αυτονόητο, ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ, το σημαντικό αυτό έργο έχει πάρει εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από τα κρατικά όργανα και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και ότι δεν μπορεί, για ένα έργο που δεν είχε καμία ένσταση, να παίρνει τη θέση του υπερασπιστή των εταιρειών. Τέλος, ο κ. Τατούλης αναρωτήθηκε “τι τελικώς πιστεύει ο κ. Βουδούρης για τα απορρίμματα; Ο ίδιος δεν δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ και ότι δεν θα ακυρώσει τη σύμβαση με τον ανάδοχο; Τι ακριβώς θα διερευνήσει λοιπόν;”.

Η απάντηση από τον έτερο υποψήφιο περιφερειάρχη δεν άργησε να έρθει. Ο κ. Βουδούρης κατηγόρησε για αυταρέσκεια τον Π. Τατούλη, ο οποίος “δήλωσε πως έχει εκπληρώσει απολύτως όλες τις υποσχέσεις του και, χάρη σε αυτόν, η Πελοπόννησος έχει γίνει λίγο-πολύ μια μικρή Ελβετία, που τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη! Κάτι που μόνο εγώ, δήθεν ο «αλεξιπτωτιστής», δεν γνωρίζω.

Μάλλον ο κ. Τατούλης δεν προσγειώθηκε ποτέ στην Πελοπόννησο, αλλά αιωρείται σε έναν τόπο που υπάρχει μόνο στη φαντασία του. Πιθανώς να συγχέει την πιθανή ευημερία κάποιου στενού του περιβάλλοντος με την ανύπαρκτη ευημερία των κατοίκων της Πελοποννήσου, όπου κατά τη διάρκεια της διοίκησής του αυξήθηκε η ανεργία κατά 122% !”.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως ο νυν περιφερειάρχης “αρέσκεται στον ισχυρισμό ότι απορρόφησε πολλά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αλλά αποφεύγει να πει πού κατέληξαν. Σε ποιες εταιρείες που πληρώθηκαν χωρίς να παραδώσουν έργο, σε ποιους δρόμους οι οποίοι έχουν καταρρεύσει και παραμένουν κλειστοί, σε ποια έργα, χωρίς σχεδιασμό αλλά άκρως επικερδή για συγκεκριμένους εργολάβους, καταναλώθηκαν”.

Ως προς τον χαρακτηρισμό “αλεξιπτωτιστής” που του αποδόθηκε, ο κ. Βουδούρης απαντά πως διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής που Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου, διαμένοντας στην Τρίπολη και δίνοντας καθημερινά τη μάχη για τη βελτίωση του υγειονομικού συστήματος στους πέντε νομούς της Περιφέρειας, καθώς και πως στη συνέχεια οι συμπολίτες του τού έκαναν την τιμή να τον εκλέξουν βουλευτή Μεσσηνίας.

“Είναι γνωστό βέβαια ότι ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγεις να απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα είναι ο αντιπερισπασμός”, συνεχίζει, για να εκφράσει την πεποίθηση ότι “ο κ. Τατούλης όμως δεν θα μπορέσει να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για την αδιαφανή διοίκησή του. Όχι σε μένα προσωπικά βέβαια, αλλά στους πρώην στενούς συνεργάτες του, που απηύδησαν από τον συγκεντρωτισμό και τις αυταρχικές του μεθόδους, και κυρίως στους πολίτες της Πελοποννήσου”.

Δύο μήνες πριν τις εκλογές, το κλίμα ήδη είναι θερμό. Και το βέβαιο είναι πως όσο πλησιάζουμε στη 18η Μαΐου, θα γίνεται όλο και θερμότερο…