Ο Τατούλης “παραίτησε” τον Μαντά για την υπόθεση Αλειφέρη

Αστυνομική και εισαγγελική έρευνα στο διοικητήριο της Μεσσηνίας διεξάγονται μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, σε σχέση με πιθανή υποκλοπή και παρακολούθηση του γραφείου της. Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε τηλεφωνικά σήμερα από την ίδια για το σοβαρότατο αυτό θέμα και άμεσα συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας σε έκτακτη συνεδρίαση. Σε αυτήν, παρότι προσκλήθηκε, δεν παρέστη η κ. Αλειφέρη.

Βάσει ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας, “η δήλωση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Μαντά ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι είχε ενημερωθεί από την κ. Αλειφέρη για την ύπαρξη συστήματος υποκλοπής, αρκετές μέρες πριν, καθώς και για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από την ίδια, προκάλεσε αγανάκτηση και κατάπληξη στα μέλη της Επιτροπής. Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε επίσης ότι δεν ενημέρωσε τον περιφερειάρχη μετά από σχετική συνεννόηση με την κ. Αλειφέρη, η οποία επίσης δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον περιφερειάρχη ως όφειλε”.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, ο περιφερειάρχης ζήτησε την παραίτηση Μαντά από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, με το σκεπτικό ότι “μια τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την πολιτική ηθική και τις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου”. Ο Περικλής Μαντάς, αφού κατέθεσε την παραίτησή του, αποχώρησε.

Κατόπιν, και με εισήγηση Τατούλη, η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε αφενός “την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, στις οποίες έχει απόλυτη εμπιστοσύνη”, αφετέρου να καλέσει την κ. Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις “για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως”.