“Ο φόβος της κάλπης”

stilo

stilo

γράφει ο Γιάννης Χρηστάκης

 _________________________________________________________________________________

Φοβάμαι όταν από 100.000 νέους “αφαιρείται” το δικαίωμα ψήφου.

Φοβάμαι όταν νέοι άνθρωποι υπηρετούν το Μελισσανίδη και βρίζουν χυδαία ή βιαιοπραγούν ενάντια όσων προσπαθούν να διασώσουν μέρος του άλσους Ν. Φιλαδελφείας από τα αδηφάγα επιχειρηματικά σχέδιά του.

Φοβάμαι όταν πολλοί φοιτητές χαραμίζουν το μέλλον τους, όταν δεν έρχονται να ψηφίσουν προφασιζόμενοι χιλιομετρικές αποστάσεις, εξετάσεις, κόστος μετακινήσεων και άλλα τέτοια.

Φοβάμαι τις πολλές συντηρητικές εφεδρείες των μνημονιακών δημίων μου, τις μοντέρνες μεταλλάξεις τους, την εγωιστική οικογενειοκρατία τους, τη φασιστική ξετσιπωσιά τους.

Φοβάμαι την ακροδεξιά του Σαμαρά, το πελατειακό ρετάλι του ΠΑΣΟΚ, το βαμπίρ-ΓΑΠ, τον ψευτομοντερνισμό του Ποταμιού, την αμετανόητη Χρυσή Αυγή, τις μνημονιακές-τσόντες-στηρίγματα ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.

Φοβάμαι πως το ΚΚΕ για άλλη μια φορά, βολεμένο, θα απέχει από τις πολιτικές εξελίξεις, ζώντας την ονείρωξη της δικτατορίας του προλεταριάτου.

Φοβάμαι ότι το αποκούμπι των εξαθλιωμένων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, ο κινηματικός, ο δημοκρατικός, ο ευρωπαϊκός, ο αριστερός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα αναδειχθεί αυτοδύναμος.

Φοβάμαι ότι ελληνικό και ξένο κεφάλαιο απεργάζονται ήδη τα σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών που αποβλέπουν στην κατασυκοφάντηση της οικονομικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ, στο ροκάνισμα του ηθικού του βάθρου, στη στηλίτευση του ανάδελφου της αποκοτιάς του.

Φοβάμαι όταν ένας ολόκληρος λαός -μετά από όσα έχουν γίνει- νοιάζεται για τις μικροκαταθέσεις του, ξημεροβραδιάζεται στις αγκάλες των πρωινάδικων, των ριάλιτις, των εκπομπών μαγειρικής, ενημερώνεται από κιτρινισμένα φύλλα lifestyle περιοδικών, διασκεδάζει σε ορθάδικα, ελληνάδικα, ρευόμενος τα λιπαρά του γυρόπιτου της εγκληματικής αμεριμνησίας ή καλύτερα της αναιδούς συναίνεσης.

Φοβάμαι το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε η κάλπη της ελπίδας, η κάλπη της 25ης Γενάρη.

Υστερόγραφο του συντάκτη

Σύντροφοι, είθε η απαισιόδοξη ματιά μου να διαψευσθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μακάρι, η φτωχομάνα Αθήνα, ο Πειραιάς, το υπόλοιπο Αττικής να τους δώσουν ένα γερό μάθημα.

Δώστε τον τίμιο αγώνα σε κάθε γωνιά της “αφιλόξενης” επαρχίας μας, ξεριζώστε την απατηλή ματαιοδοξία των διαπλεκόμενων που έχουν καταπιέσει στο υποσυνείδητό τους τον ορθό δρόμο του βιοπορίζεσθαι, ο οποίος βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αποδοχή της διαφορετικότητας.

 _________________________________________________________________________________

Γιάννης Χρηστάκης

φιλόλογος

μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης