Ο Χρήστος Αλεξάκος για το Σπάρτα – Δράμα

afixi sto agalma

afixi sto agalma

Χαιρετίζοντας την ολοκλήρωση του 1ου Σπάρτα – Δράμα με την άφιξη των δύο δρομέων μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ελπίδα – Κίνημα Πολιτών”, κ. Χρήστος Αλεξάκος, δήλωσε τα εξής:

“Στην εποχή της στρεβλής δημοκρατίας, της ψεύτικης ευδαιμονίας, των επικίνδυνων πολιτικών αρχιτεκτόνων, των οικονομικά και ψυχικά υποταγμένων μαζών, στην εποχή των θυμωμένων αλλά ακίνητων και έωλων ελλήνων όπου όλα μετριούνται σε νούμερα, χρήμα και όχι σε αξίες, δυο σπαρτιάτες, ο Γιώργος Βασίλαρος και ο Νίκος Μπακής, μας έδειξαν με εκκωφαντικό τρόπο πως ο έλληνας έχει άμυνες, έχει αντιστάσεις και μπορεί να διακρίνει την ουσία, που δεν είναι άλλη από το να ξέρει να τιμά και να μην ξεχνά.

Να τιμά τους δέκα ήρωες εθελοντές που έπεσαν για τους συνανθρώπους μας, στην προσπάθειά τους να δώσουν κουράγιο, πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα.

Είμαστε έλληνες οδοιπόροι σε στρεβλό περιβάλλον, ψεύτικο, μολυσμένο και αλλοτριωμένο. Οι δυο σπαρτιάτες, με την πράξη τους, μας δείχνουν το αντίθετο. Ας τους ακολουθήσουμε”.