Πάνω από ένας τόνος κάνναβης κατασχέθηκε σήμερα στο Γύθειο

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός τόνου εξήντα επτά κιλών και επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του λιμεναρχείου Γυθείου.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου, περιπολικό σκάφος εντόπισε εντός του όρμου Πόρτο Κάγιο το ιστιοφόρο “My Dream” σημαίας Delaware, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 28 ετών.

Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος του σκάφους, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν πενήντα σάκοι ταξιδιού. Μέσα τους είχαν τοποθετηθεί επιμελώς συσκευασμένα 637 δέματα που περιείχαν πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους 1.067 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Το λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε τις ναρκωτικές ουσίες και το σκάφος, συλλαμβάνοντας φυσικά και τους δύο επιβαίνοντες.