Εκδήλωση για την ονομασία του δημοτικού πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής σε “Άρης Σταθάκης” διοργανώνει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου (11.00′ πμ) ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τη Λέσχη Αυτοκινήτου.

Ο λάκωνας δημοσιογράφος και πολιτικός, που έφυγε από τη ζωή το 2014, προσέφερε τα μέγιστα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, αφού μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές μπήκε στο σπίτι κάθε έλληνα και έπεισε για τα ευεργετικά οφέλη της χρήσης της ζώνης και του κράνους.

Στο ίδιο πνεύμα, στις 7.00′ το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται ημερίδα στην αίθουσα “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος” του πνευματικού κέντρου Σπάρτης (δημόσια βιβλιοθήκη). Θέμα της είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Συνδιοργανωτές το StAr (ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια), ο δήμος, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, η Τροχαία και η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Σημειώνεται πως ο δήμος Σπάρτης έχει προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, που λειτουργεί με ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας. Δίνει έτσι κάθε χρόνο την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να το επισκεφθούν και να ευαισθητοποιηθούν μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης σε θέματα οδικής ασφάλειας, κατανοώντας τις βασικές υποχρεώσεις των πολιτών και τους κανόνες λειτουργίας της πόλης. Η επίσκεψη στο πάρκο είναι δωρεάν και γίνεται κατά τις πρωινές ώρες εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, από 9.00′ έως 13.00′, Δευτέρα έως και Παρασκευή, ύστερα από συνεννόηση με τη δημοτική αστυνομία.