Πάρκο ΟΤΕ: Άμεση η αντίδραση του Δήμου Σπάρτης

atyxima (1)

atyxima (1)

Γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε ο δήμος Σπάρτης στο δημοσίευμα (και) της ιστοσελίδας μας για ατύχημα που συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο πάρκο ΟΤΕ.

Αμέσως μετά το περιστατικό τραυματισμού ενός παιδιού, η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες που απεδείκνυαν την επικινδυνότητα του σημείου, ζητώντας την απομάκρυνση των άκρως επικίνδυνων στοιχείων από το πάρκο. Την επόμενη ημέρα η αρμόδια δημοτική υπηρεσία κατέστησε το σημείο ασφαλές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “ο δήμος μεριμνά καθημερινά για τη συνεχή επίβλεψη, τον εντοπισμό και άμεση αντιμετώπιση, εξάλειψη ή αποκατάσταση των εν δυνάμει επικίνδυνων στοιχείων στους κοινόχρηστους χώρους, έργο που δυστυχώς δυσχεραίνεται από τον πολύ μεγάλο αριθμό και την έκταση των χώρων αυτών”. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Σπάρτης χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτα δημοσιεύματα όπως το ανωτέρω που αναδεικνύουν προβλήματα, συμβάλλοντας στην επίλυσή τους και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της καθημερινής ζωής όλων μας.

Αν μη τι άλλο, τα πρώτα δείγματα γραφής της διακυβέρνης Βαλιώτη μόνο θετικά θα μπορούσαν να αποτιμηθούν. Τα εύσημα όχι μόνο για την άμεση αντίδραση και διόρθωση του προβλήματος, αλλά και για τη διάθεση συνεργασίας με την κοινωνία και τον τοπικό τύπο προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Το σωστό πρέπει και να λέγεται και να γράφεται.

Πάντως, για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά, είναι απαραίτητος ο εντοπισμός αντίστοιχων “παγίδων”. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η πρόταση της Παρέμβασης για συγκρότηση τεχνικής επιτροπής που θα επισημαίνει εγκαίρως τα προβληματικά σημεία.