Πέντε χρόνια “περιμένει” το σπαθί του ο σπαρτιάτης πολεμιστής στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του σπαρτιάτη πολεμιστή στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, αφαιρώντας το ξίφος από το δεξί του χέρι. Με ερώτηση που κατέθεσε χθες (26/5) προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ρώτησε για την αποκατάσταση του ξίφους και την ανάδειξη του αγάλματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της Σπάρτης, από το άγαλμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή – Θερμοπυλομάχου, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, λείπει το ξίφος στο δεξί του χέρι, από την στιγμή που άγνωστοι το βανδάλισαν, το 2015. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν την απώλεια του ξίφους αυτού. Σημειώνεται, δε, ότι, έχουμε ήδη μπει στο έτος εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, όπου θυσιάστηκαν ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε απαραίτητο και αναγκαίο, να τοποθετηθεί στο ως άνω άγαλμα του σπαρτιάτη πολεμιστή το σπαθί του, ώστε η εικόνα του μνημείου να εμπνέει αξιοπρέπεια και σεβασμό στους ντόπιους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κκ υπουργοί:

Προτίθεστε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το αμεσότερο δυνατόν να λάβουν χώρα η αποκατάσταση της ως άνω καταστροφής και η ορθή ανάδειξη του ως άνω βανδαλισμένου αγάλματος στη Σπάρτη;”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News