Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας η 28η Μαΐου

sklirinsi kata plakas

sklirinsi kata plakas

Καλύτερη ποιότητα ζωής στους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) θα προσφέρουν τα νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια. Τα φάρμακα αυτά εντάσσονται στην κατηγορία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, θα δρουν στοχευμένα στους μηχανισμούς που προκαλούν τη νόσο και θα έχουν λιγότερες παρενέργειες.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, καθηγητής νευρολογίας στο ΑΠΘ κ. Αναστάσιος Ωρολογάς, με αφορμή την 28 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ. Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει μια σειρά από ενέργειες, με κορυφαία τη διοργάνωση του MS Festival 2014, που θα φιλοξενηθεί την 1η Ιουνίου (10.30΄ – 16.30΄), για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενέργειες ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος γύρω από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, να μάθουν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής, να γνωρίσουν καλύτερα τον κύκλο των συνεργατών και υποστηρικτών της Ελληνικής Εταιρίας για τη ΣΚΠ και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ