Παιδικό ατύχημα στην πλατεία Σαϊνοπούλου: Ανάγκη για έργα και μέτρα ασφαλείας

του Βαγγέλη Μητράκου


Ένα ακόμα ατύχημα (ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες) συνέβη στην πλατεία Σαϊνοπούλου στο Νέο Κόσμο Σπάρτης, την Πέμπτη το βράδυ, 27-7-2017, όταν παιδί που οδηγούσε ποδήλατο βγήκε στο οδόστρωμα πίσω από σταθμευμένο αυτοκίνητο και συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ.

Η πλατεία Σαϊνοπούλου είναι ουσιαστικά ένας κυκλοφοριακός κόμβος στο μέσο του οποίου όμως βρίσκεται καθημερινά κόσμος που χρησιμοποιεί την πλατεία για αναψυχή και κυρίως ΠΟΛΛΑ παιδιά, τα οποία παίζουν στην πλατεία και στην παιδική χαρά.

Αυτή η αντίφαση δημιουργεί διαρκώς κινδύνους ασφάλειας, ιδιαίτερα για τα παιδιά, όταν αυτά κινούνται από και προς την πλατεία.

Για το λόγο αυτό, κι επειδή τέτοιου είδους ατυχήματα έχουν συμβεί κι άλλα κατά το παρελθόν, ο δήμος Σπάρτης με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών ΠΡΕΠΕΙ άμεσα:

1. Να απαγορεύσει τη στάση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων προς την πλευρά της πλατείας, σ’ ολόκληρη την περίμετρό της.

2. Να τοποθετήσει στο οδόστρωμα, γύρω από την πλατεία, κατάλληλους μειωτές ταχύτητας.

3. Να κατασκευάσει κατάλληλη και ασφαλή περίφραξη στον χώρο της παιδικής χαράς.

Είναι αιτήματα που οι κάτοικοι έχουν υποβάλει κατά καιρούς σ’ όλες σχεδόν τις δημοτικές αρχές, χωρίς όμως να εισακουστούν!

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου Σπάρτης ελπίζουν πως το νέο ατύχημα στην πλατεία της συνοικίας τους θα γίνει αιτία και ισχυρό κίνητρο για να υλοποιήσει ο δήμος Σπάρτης τα προτεινόμενα μέτρα ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν!