“Παλινόρθωση μνημονιακών = Ολική καταστροφή”

stilo

stilo

γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης,

φιλόλογος και μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης

________________________________________________________________________________

Αγαπητοί φίλοι,

Αν το “ναι” την Κυριακή το βράδυ πάρει ένα σεβαστό ποσοστό (πάνω από 30%), πράγμα που απεύχομαι, θα μπορούμε να μιλάμε πλέον για καθαρή ένδειξη αναβίωσης των μνημονιακών τεράτων.

Ήδη, όλοι οι προνομιούχοι ή αυτοί που δεν επηρεάστηκαν από τη δημοσιονομική λαίλαπα των προγραμμάτων λιτότητας των έξι τελευταίων χρόνων, σε αυτή τη χώρα, συντονίζονται περίφημα. Έχουν τους περισσότερους δίαυλους “ενημέρωσης” (=παραπληροφόρησης) στο πλευρό τους, έχουν τις υλικές υποδομές, τα πληροφοριακά συστήματα, όλα στη διάθεσή τους να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν, να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό.

Τρομάζω όταν παραγωγικοί φορείς, τοπικοί άρχοντες, ιεράρχες, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες κάνουν δηλώσεις υπέρ του “ναι”. Τι προσδοκούν όλοι αυτοί; Γιατί δέχονται την έσχατη ταπείνωση από τους δανειστές; Πώς κατάφεραν και διατήρησαν τα κεκτημένα τους, τη στιγμή που όλοι ματώνουμε καθημερινά; Γιατί υπονομεύουν την περήφανη, γεμάτη αξιοπρέπεια, πρωθυπουργική μάχη; Φοροδιαφεύγουν, λυμαίνονται κρατικά ταμεία, ξεκοκαλίζουν ΕΣΠΑ, δεν αποδίδουν ΦΠΑ, μονοπωλούν υψηλόβαθμες διοικητικές ιεραρχίες, καπαρώνουν κοινοτικές επιδοτήσεις και προγράμματα; Τι τελικά τους διαφοροποιεί από τα εκατομμύρια ελλήνων που υποφέρουν;

Αυτή την εβδομάδα λυσσά η συντήρηση, κατισχύει ο φόβος, πλεονάζει το θράσος, υποχωρεί η νηφαλιότητα, κυριαρχεί η παραπληροφόρηση, καλλιεργείται ο διχασμός!

Απογοητευμένος ο πρωθυπουργός μας, με τόσες λάμιες να τον πνίγουν, τόσες λερναίες νεοφιλελεύθερες ύδρες να τον απειλούν, τόσα κοινοτικά ερπετά να τον υπονομεύουν, τόσα τρομολάγνα κοράκια εσωτερικού να τον υποσκάπτουν είναι έτοιμος το βράδυ της Κυριακής να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε ότι δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού.

Είναι τίμιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν ο ελληνικός λαός προσκυνήσει τους δημίους του, παραδώσει πάλι τους χαλκάδες της δουλείας του, που με τόσο κόπο είχε καταφέρει να λυγίσει το Γενάρη, στους ίδιους μακελάρηδες, θα προκηρύξει εκλογές!

Δεν υπηρετεί μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας!

Άλλοι θα συνεχίσουν το χαοτικό έργο τους, την ολοκληρωτική αφάνιση της χώρας. Άλλοι θα εξοντώσουν την αγροτιά, θα απολύσουν μαζικά στο δημόσιο, θα δώσουν μισθούς 400 ευρώ, θα ξεκληρίσουν τους συνταξιούχους, θα κάνουν απάνθρωπες εξώσεις, θα διώξουν επιστήμονες στο εξωτερικό, θα μετατρέψουν σε είδη πολυτελείας τα βασικά είδη διατροφής, θα ισοπεδώσουν σχολεία και νοσοκομεία, θα παραδώσουν τα πάντα στους ιδιώτες, θα ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής την εθνική γη, θα αρνηθούν ιθαγένειες σε όσουν μετέχουν της ελληνικής παιδείας, θα μαντρώσουν το κοινοβούλιο, θα νομοθετούν με προεδρικά διατάγματα, θα στήνουν φράγματα ντροπής, θα ματώνουν τη Μεσόγειο με των κατατρεγμένων τα κουφάρια, θα εγκαταλείπουν στην τύχη τους ψυχικά ασθενείς και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα δέρνουν με το παραμικρό διαδηλωτές, θα συγχρωτίζονται φασίστες, θα σπρώχνουν μικρομεσαίους στην αυτοκτονία, θα μολύνουν τη γη, το νερό, τον αέρα μας με εργοστάσια χρυσού.

Θα τους αφήσουμε να κλέψουν τη ζωή μας;

ΟΧΙ!

Θα τους δώσουμε ένα δεύτερο γερό μάθημα, μετά από αυτό της 25ης Ιανουαρίου, για το ότι η εθνική ανεξαρτησία, η διαχρονική αξιοπρέπεια της ελληνικής φυλής, η δημοκρατική μας παράδοση δεν παζαρεύονται με ατελέσφορα, μη βιώσιμα μνημονιακά πακέτα!

Ψύχραιμα, δυνατά, αλληλέγγυα, πατριωτικά απαντάμε με ένα περήφανο “ΟΧΙ” το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015.

Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί έξι χρόνια σκλαβιάς είναι πολλά για να τα δεχτεί ο τράχηλος του έλληνα. Πρέπει να πληρώσουν και οι λιγοστοί υποστηρικτές του “Ναι”.

Κοινωνική δικαιοσύνη για 3.000.000 φτωχούς, 1.500.000 ανέργους, 6.000 αυτόχειρες/θύματα άθλιων οικονομικών πολιτικών.

Νικάμε το φόβο, ατενίζουμε το μέλλον ελεύθεροι!

Αυτό το δημοψήφισμα θα αποβεί η σκληρή, λαϊκή ετυμηγορία των πεινασμένων, των στερημένων, των αποκλεισμένων, των αδικημένων αυτού του τόπου!