Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αγροτών για αποζημιώσεις από τον καύσωνα

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη την Τετάρτη 1 Ιούλη και ώρα 11.00′ το πρωί στον ΕΛΓΑ.

Θα γίνει προσυγκέντρωση στο σταθμό των τρένων στην Τρίπολη στις 10.30′.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα: “Κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά τους όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Έτσι και φέτος για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή τους να καταστρέφεται από των καύσωνα στα μέσα Μάη και αμέσως μετά η χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει στο 100%.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους και τους αγωνιστικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μην υποκύψουν σε αυτήν την γελοιότητα ότι ο κανονισμός τους ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση (που το πληρώνουν οι ίδιοι αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ), όπου την ίδια ώρα δις ευρώ χαρίζονται απλόχερα σε μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους και εφοπλιστές.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων”.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News