Πανήγυρις ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

enoria Tseramiou (4)

enoria Tseramiou

Με ιδιαίτερη τιμή, λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια γιόρτασε και πανηγύρισε και φέτος τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου, η ενορία του Τσεραμιού.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Τον θείο λόγο κήρυξε την παραμονή ο ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, ενώ ανήμερα της εορτής ο πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Τσαγκαρούλης. Στο ιερό αναλόγιο, το πρωί, έψαλε η κ. Αδαμαντία Μωυσάκου.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν ο τέως δήμαρχος Μυστρά και νυν αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο τέως αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Ιωάννου κ. Αθανάσιος Ρασσιάς.

Με το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, τόσο κατά το εσπέρας όσο και ανήμερα της εορτής, κληρικοί και αρχές του τόπου δεξιώθηκαν στο προσφάτως εγκαινιασμένο πνευματικό κέντρο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη διανομή του αντιδώρου ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ βάθους καρδίας:

– όλους τους ιερείς για την αμέριστη αγάπη τους και τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές ακολουθίες της ενορίας του Τσεραμιού,

– τους αγαπητούς ιεροψάλτες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το ιερό αναλόγιο,

– τις αρχές του τόπου για την τιμητική παρουσία τους,

– τους επιτρόπους, τη νεωκόρισσα και τις κυρίες της ενορίας για την αμέριστη βοήθειά τους στην ετοιμασία του ναού, αλλά και για την ολοπρόθυμη και γεμάτη αγάπη προσφορά των χειροποίητων γλυκισμάτων,

– όσους βοήθησαν στην πώληση των λαχνών και ιδιαιτέρως όσους με πολλή αγάπη προσέφεραν τα δώρα που κληρώθηκαν, καθώς επίσης και

– όλο το πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον ίδιο τον Άγιο και προστάτη της ενορίας του Τσεραμιού.

(φωτογραφίες: Γ.Π.Λ.)

enoria Tseramiou (1)enoria Tseramiou (2)enoria Tseramiou (3)enoria Tseramiou (4)enoria Tseramiou (5)enoria Tseramiou (6)enoria Tseramiou (7)enoria Tseramiou (8)