Ο PhD, MSc, BSc διαιτολόγος – διατροφολόγος Παναγιώτης Μπασουράκος μάς ενημερώνει σχετικά με τη νέα υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας, που έχει μεταξύ άλλων σκοπό τον καθορισμό των τροφίμων τα οποία παρέχονται για τη σίτιση βρεφών και νηπίων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στις μονάδες φροντίδας, προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα διάταξη, η υγεία και ευημερία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς αποτελεί πεδίο υψίστης σημασίας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους παρέχονται ασφαλή τρόφιμα. Εξάλλου, όταν η παρασκευή των γευμάτων γίνεται εντός του σταθμού, απαιτείται η τήρηση συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής, ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα η υγιεινή των γευμάτων και να προλαμβάνονται τα τροφιμογενή νοσήματα. Για την τήρηση των παραπάνω κανόνων, σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους, τόσο των δημοσίων όσο και των ιδιωτικών σταθμών, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε τακτά ή έκτακτα χρονικά διαστήματα από τους αρμόδιους φορείς.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διάταξη καθώς και σχετικό παράρτημα με το διαιτολόγιο-ποσοτολόγιο που προτείνεται για όλες τις ηλικίες εδώ.

Επισημαίνοντας την αξία της σωστής διατροφής στην παιδική ηλικία, ο κ. Μπασουράκος απευθύνει εξάλλου ανοικτό κάλεσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να προγραμματίσουν ενημερωτικές επισκέψεις στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του για παιδιά και μαθητές, προκειμένου να μάθουν τα πάντα γύρω από τον νευραλγικό αυτό τομέα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λυκούργου 125 (ισόγειο), Σπάρτη

τηλέφωνα 27310 25181 & 6942548320

e-mail: pbasourakos@yahoo.gr

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Academia.eduResearch GateLinkedInFacebook