Παναρίτης σε Γαβρόγλου: “Απαραίτητη η παραμονή της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη”

Τη μεγάλη αναστάτωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία εξαιτίας της ενδεχόμενης μετακίνησης της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη μεταφέρει με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

“Η Νοσηλευτική εδρεύει στη Σπάρτη έπειτα από μεγάλη προσπάθεια της λακωνικής κοινωνίας και αναμφισβήτητα τα οφέλη είναι πολλαπλά και ζωτικής σημασίας για την πρωτεύουσα του νομού” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παναρίτης, συμπληρώνοντας πως οι εδώ πανεπιστημιακές σχολές αποτελούν στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας, ειδικά στην επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή και γενικότερα ο νομός. “Η μικροκοινωνία του πανεπιστημίου, που απαρτίζεται από φοιτητές, ακαδημαϊκούς και διοικητικούς υπαλλήλους, λειτουργεί ως ένεση τόνωσης στην επιστημονική, πολιτιστική αλλά και στην ήδη υποτονική κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου (…) Η λακωνική περιφέρεια έχει αποδείξει πως χρόνια τώρα έχει αγκαλιάσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αποτελεί έναν ιδανικό και φιλόξενο τόπο για το σύνολο του δυναμικού του” τονίζει.

Με βάση τα παραπάνω ο πρόεδρος υπογραμμίζει πως η παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στη Σπάρτη κρίνεται απαραίτητη και παρακαλεί τον κ. Γαβρόγλου να εξετάσει το θέμα, το οποίο εκτιμά πως αποτελεί και έναν επιπλέον λόγο για τη διεκδίκηση της βελτίωσης των δομών υγείας του νομού μας. Άλλωστε το Επιμελητήριο έχει ξεκινήσει επαφές και δράσεις προκειμένου όλες οι δομές υγείας του νομού και ιδιαίτερα το νοσοκομείο της Σπάρτης να αναβαθμιστούν, για να ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες των πολιτών όσο και στη στήριξη της Νοσηλευτικής.

Στο ίδιο μοτίβο ο κ. Παναρίτης επισημαίνει στην επιστολή του ότι στον νέο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας -και για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών της Πελοποννήσου- θα ήταν δίκαιο να περιληφθούν και σχολές ή τμήματα του πανεπιστημίου που θα εδρεύουν στο νομό μας και θα σχετίζονται με τη φυσική αγωγή, τη φυτική και ζωική παραγωγή, την αρχαιότητα και τον βυζαντινό πολιτισμό. Διαβεβαιώνοντας πως ο τόπος μας μπορεί να υποστηρίξει αντίστοιχες σπουδές για αντικειμενικούς και ιστορικούς λόγους, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δηλώνει στη διάθεση του υπουργείου για κάθε δυνατή συνεργασία και στήριξη.