Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Μεταπτυχιακό στις Εφαρμοσμένες Τεχνολογίες Διαστήματος

metaptyxiako panepistimio Peloponnisou

metaptyxiako panepistimio Peloponnisou

Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ανάπτυξη, προχώρησε στην ίδρυση του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο τις τεχνολογίες του διαστήματος και τίτλο “Space Systems Design – Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων”.

Το πρόγραμμα αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στον τομέα του διαστήματος στην Ελλάδα και έγινε με τη συνεργασία του Περικλή Παπαδόπουλου, συνεργάτη της NASA και διακεκριμένου καθηγητή του τμήματος Μηχανικών της Αεροδιαστημικής του San Jose State University (ΗΠΑ). Επίσης το πρόγραμμα έχει τη στήριξη και του κορυφαίου στην Ευρώπη Ινστιτούτου στον τομέα της Αεροδιαστημικής, Von Karman Institute for Fluid Dynamics (VKI), το οποίο εδρεύει στο Βέλγιο.

Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η αγγλική. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Μάρτιο 2015, θα πραγματοποιούνται στην Αθήνα και θα είναι διαθέσιμα και μέσω διαδικτύου για τους φοιτητές. Θα διδάξουν καθηγητές διεθνούς κύρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σκοπός του προγράμματος είναι να παράσχει στους φοιτητές προηγμένη εκπαίδευση στη θεωρία και στην πράξη της σχεδίασης διαστημικών συστημάτων. Μέσα από αυτό, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρές θεμελιώδεις γνώσεις, σύγχρονες επαγγελματικές δεξιότητες, εμπειρία για να δουλέψουν στην ανάλυση, σχεδίαση, ανάπτυξη και έλεγχο διαστημικών συστημάτων, δεξιότητες προφορικής και γραπτής επικοινωνίας, και ικανότητα να διεξάγουν έρευνα και να δουλεύουν ανεξάρτητα για να λύσουν ανοικτά προβλήματα.

Ο συνολικός σχεδιασμός του προγράμματος έγινε με γνώμονα την άρτια κατάρτιση των πτυχιούχων με στόχο τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία. Για την επίτευξη αυτού, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεργάζεται με διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κλάδο αυτό, καθώς και με τη βιομηχανία.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://space.uop.gr/.