Πανελλήνια διάκριση για το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Λακωνίας

Το τέταρτο από τα επτά βραβεία κατέκτησε η συν-Εργασία του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Σερρών (ΕΚΦΕ Σερρών) και του ΕΚΦΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, με θέμα “Δεξιότητες για το μέλλον” (“Skills for the Future”).

Η βραβευμένη εργασία των υπευθύνων των δύο ΕΚΦΕ (Σωτήρη Μανδηλιώτη, Έλενας Παλούμπα), με τίτλο “Ενέργεια: Δείτε Μορφές, Βρείτε Μετατροπές, σε μια… Φανταστική Βόλτα με Ποδήλατο!”, θα παρουσιαστεί στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage Europe, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2019, στο Cascais στην Πορτογαλία, στο περίπτερο της ελληνικής αποστολής, μαζί με τις εξαιρετικές εργασίες των υπόλοιπων έξι βραβευθεισών ελληνικών ομάδων. Στη διοργάνωση εξάλλου θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες εργασίες εκπαιδευτικών από τις τριάντα τέσσερις χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι 10οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών έγιναν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω, με μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, διαγωνιζομένων και επισκεπτών. Διοργανώθηκαν από την ελληνική συντονιστική επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος “Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη” (Science On Stage Greece), με συντονίστρια την κ. Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Αιγάλεω.