Πανελλαδικές: Πρεμιέρα με θέμα για τον πολιτισμό

akropoli

akropoli

Με ένα θέμα που χαρακτηρίζεται αναμενόμενο, λόγω και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, ξεκίνησαν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι περίπου 105.000 μαθητές που διεκδικούν μία από τις 68.000 και πλέον θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαγωνίστηκαν σήμερα στο μάθημα νεοελληνικής γλώσσας (γενικής παιδείας) και εξετάστηκαν πάνω σε κείμενο του ομότιμου καθηγητή αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ κλήθηκαν να συντάξουν μια ομιλία για το ίδιο αντικείμενο.

«Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» ήταν το θέμα και οι μαθητές κλήθηκαν να δώσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με τα μαθήματα (γενικής παιδείας) της βιολογίας, της φυσικής, των μαθηματικών και της ιστορίας.