Κτίριο Μπασουράκου: Πανευρωπαϊκή διάκριση στη μελέτη

ktirio Mpasourakou (1)

Το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινου Κτιρίου Ολοκληρωμένου Ενεργειακού Σχεδιασμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “MaTrID”, απέσπασε η μελέτη του κτιρίου Μπασουράκου στη Σκάλα. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Απριλίου στη Φρανκφούρτη και στην 8η διεθνή έκθεση για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εμπορικά κτίρια.

“Η μεγάλη αυτή αναγνώριση έρχεται μετά από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών του δήμου Ευρώτα, που εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με μεθοδικότητα και χαμηλούς τόνους υλοποιούμε, Grypiotis Giannisμε μοναδικό στόχο την εξωστρέφεια και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής σε όλους τους τομείς”, δηλώνει σχετικά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης, για να προσθέσει πως “αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του οράματος είναι και η αναβάθμιση του πολιτισμού μας και αυτό το βραβείο αυξάνει την πεποίθηση πως είμαστε κοντά σε μια νέα σελίδα για το δήμο μας.

Η αναβάθμιση του κτιρίου Μπασουράκου θα δώσει ακόμα περισσότερο την ώθηση προς την κατεύθυνση που έχουμε οραματιστεί για τον τόπο μας. Την κατεύθυνση προς το αύριο που όλοι μαζί θέλουμε.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το δήμο Ευρώτα να κατακτά μια δική μας μελέτη, ένα δικό μας όραμα, τη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη στα πρότυπα του μέλλοντος. Το κτίριο Μπασουράκου, μετά την ολοκλήρωση και ανακατασκευή του, θα είναι όχι μόνο ένα κτίριο ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού, αλλά και ένα πρότυπο κέντρο πολιτισμού.

Για όλες τις δράσεις αυτές που με συνέπεια υλοποιούμε από την αρχή της δημαρχιακής μας θητείας είμαστε υπερήφανοι και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του δήμου μας θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να δώσουμε στο δήμο Ευρώτα τη θέση που του αξίζει”.

ktirio Mpasourakou (2)ktirio Mpasourakouktirio Mpasourakou Skala Lakonias