Πανηγυρικός δισαρχιερατικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα

Agioi Tessarakonta (4)

Agioi Tessarakonta (4)

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε η φερώνυμη ιερά μονή πλησίον της Σπάρτης.

Την Κυριακή το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός δισαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας με τη συμμετοχή των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πλειάδας μοναχών, ιερομονάχων, κληρικών και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ξάνθης αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα, υπογραμμίζοντας ότι στην εποχή μας ο Πανάγαθος Θεός δεν ζητά τέτοιου είδους θυσίες, αλλά επιθυμεί την ξεκάθαρη ομολογία της πίστεώς μας. Παράλληλα εκθείασε τον σεπτό ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο για την άψογη εικόνα που παρουσιάζει η ιστορική ιερά μονή υπό τη μέριμνά του, ενώ εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επιστροφή του σε έναν τόπο που αγάπησε και υπηρέτησε επί σειρά ετών.

Στον εσπερινό παρέστησαν ο βουλευτής Λακωνίας και τέως υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο διοικητής στρατιωτικής φρουράς Λακωνίας ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας προσφέρθηκε στους προσκυνητές από την αδελφότητα της μονής το παραδοσιακό κέρασμα κατά τη μοναστηριακή τάξη.

πηγή: immspartis.gr

Agioi TessarakontaAgioi Tessarakonta (1)Agioi Tessarakonta (2)Agioi Tessarakonta (3)Agioi Tessarakonta (5)