Πανηγυρικός εσπερινός στην ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης για το Γενέσιον της Θεοτόκου

Η εκκλησία μας γιόρτασε σήμερα με την πρέπουσα λαμπρότητα το Γενέσιον της Θεοτόκου. Στην ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε, μεταξύ άλλων, η ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης, που βρίσκεται πλησίον της Αναβρυτής σε μία πανέμορφη γωνιά του Ταϋγέτου. Τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής πλήθος πιστών συνέρρευσε, για να καταθέσει μέσω της προσευχής στην Υπεραγία Θεοτόκο την αγάπη, την πίστη, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του.

panagia-faneromeni-3

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της ευρύτερης περιοχής και ιερομονάχων της ΙΜ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, της οποίας μετόχι είναι η ΙΜ Φανερωμένης.

panagia-faneromeni-1

Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στο χαρμόσυνο γεγονός της γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, και στη σημασία που έχει αυτή για τους ανθρώπους της εποχής μας και την ορθόδοξη πίστη. Μίλησε, επίσης, για τους γονείς της Παναγίας, αγίους Ιωακείμ και Άννα, των οποίων ο βίος θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τα σύγχρονα ζευγάρια, αφού χαρακτηριζόταν από βαθιά πίστη στο Θεό, υπομονή, συντροφικότητα και αγάπη. Κατακλείοντας το λόγο του ο σεπτός ποιμενάρχης ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να βρίσκεται πάντα υπό τη σκέπη της Μεγαλόχαρης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία, για τους οποίους ευχήθηκε την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Βρεσθένων.

πηγή: immspartis.gr