Πανηγύρισε το ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα στον Καραβά

Xoklisi Mai - Nikola (8)

Xoklisi Mai - Nikola (8)

Τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις (Μάη-Νικόλα) τίμησε και φέτος η Ενορία του Καραβά στο ομώνυμο ξωκλήσι του οικισμού την Κυριακή 10 Μαΐου. Παράλληλα, εορτάστηκε και η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας.

Αρκετοί πιστοί από τον Καραβά και τις όμορες περιοχές παρευρέθησαν στη θεία λειτουργία, η οποία τελέσθηκε μετά αρτοκλασίας, μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε και τη φετινή χρονιά άρτο υπέρ υγείας των μελών του συλλόγου κι όλων των κατοίκων του χωριού.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας. Στη συνέχεια, καιρού επιτρέποντος, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο μικρό γλέντι – άνευ μουσικής – του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά με κρασί, αναψυκτικά και σουβλάκια στο ιδιαίτερα όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο του προαύλιου χώρου του ναού.

Τέλος, σημειώνεται πως η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου την 9η Μαΐου.

Xoklisi Mai - Nikola  (1)Xoklisi Mai - Nikola  (2)Xoklisi Mai - Nikola  (3)Xoklisi Mai - Nikola  (4)Xoklisi Mai - Nikola  (5)Xoklisi Mai - Nikola  (6)Xoklisi Mai - Nikola  (7)Xoklisi Mai - Nikola  (9)Xoklisi Mai - Nikola  (10)Xoklisi Mai - Nikola  (11)