Συνάντηση Παπακώστα – Τζανετέα στο διοικητήριο

Papakosta - Tzanetea

Papakosta - Tzanetea

Την υφυπουργό Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα υποδέχθηκε σήμετα στο διοικητήριο η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Η κ. Παπακώστα ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων που αφορούν στις δομές υγείας και εκτελούνται αυτή την περίοδο στη Λακωνία υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, και ιδιαίτερα για την προσθήκη των 19 κλινών στο νοσοκομείο Σπάρτης, για την οποία οι προκαταρκτικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και σε μικρό χρονικό διάστημα το εργοτάξιο θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Η κ. Παπακώστα επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει και βελτιώνει το βαθμό εξυπηρέτησης του νοσοκομείου.

Η κ. Τζανετέα έθεσε στην υφυπουργό το ζήτημα της μελέτης για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και το ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Σπάρτης, που αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας. Η κ. Παπακώστα δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επισπευσθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο να ενταχθεί στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020. Άλλωστε, όπως ενημέρωσε την υφυπουργό η αντιπεριφερειάρχης, η ΠΕ Λακωνίας έχει δεσμεύσει ποσό 160.000 ευρώ από ιδίους πόρους για τη χρηματοδότηση της παραπάνω μελέτης, προκειμένου να βοηθήσει στην αναβάθμιση του κεντρικού νοσοκομείου της Λακωνίας.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν στην υφυπουργό σημαντικά ζητήματα, με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της υπηρεσίας, καθώς και ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως της μαθητιώσας νεολαίας με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο για θέματα καπνίσματος, ναρκωτικών, ενδοσχολικής βίας και αλκοολισμού. Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλία με την αποστολή ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την ενημέρωση της νεολαίας της Λακωνίας στα παραπάνω θέματα.

Μετά το πέρας της συνεργασίας η κ. Παπακώστα, αφού ευχαρίστησε την κ. Τζανετέα για την υποδοχή και την φιλοξενία, ενημέρωσε ότι επισκέπτεται δημόσιες αλλά και ιδιωτικές δομές που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας, με το πρόγραμμά της να περιλαμβάνει επισκέψεις στον ξενώνα «Υάκινθο», στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΜΚΟ «Αποστολή», στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλος» και στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η κ. Τζανετέα την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της και τη συνεργασία που είχαν, σημειώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε η υφυπουργός για την πρόληψη και προστασία της νεολαίας από εξαρτησιογόνες ουσίες και γενικότερα για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας στην περιοχή μας.