Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παράνομη η δέσμευση των αγροτικών επιδοτήσεων

Tatoulis

Tatoulis

“Οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν στα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι ενώ έχουν ψηφίσει νόμους, στη συνέχεια καταθέτουν ερωτήσεις και εκφράζουν απόψεις για τις κοινωνικές επιπτώσεις των προβλέψεων των σχετικών νόμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του Ν. 4254/14, η οποία ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στον πιο δυναμικό τομέα της Πελοποννήσου, αυτόν της αγροτικής μας οικονομίας”. Αυτό δηλώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εμμένοντας στην άποψη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι εντελώς παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από επιδοτήσεις οι οποίες καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ταμείων, η οποία όμως δύναται να συμβεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού και όχι ερήμην του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί “ότι η νομιμοποίηση αυτής της παρανομίας με την ψήφιση νόμου οδηγεί σε ολική καταστροφή τους αγρότες” και γι’ αυτό “τάσσεται απέναντι σε τέτοιες λογικές, διότι, όπως πολλές φορές έχει τονίσει, ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική μας οικονομία αποτελούν θεμέλιο της περιφερειακής της οικονομίας και γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι ανάπτυξη χωρίς αγρότες δεν υπάρχει”.

Η Περιφέρεια μάλιστα θα αναλάβει την πρωτοβουλία και θα καλύψει το κόστος της νομικής εκπροσώπησης των αγροτών της Πελοποννήσου προς τα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να αποδείξει ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός.