“Παράνομη η διεξαγωγή των εκλογών στις 18 Μαΐου”

Ragkousis

Ragkousis

“Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί είναι παράνομη”, δήλωσε ο εμπευστής του “Καλλικράτη” και πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης. “Αυτές οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί όχι μόνο δεν προβλέπονται από τον “Καλλικράτη”, αλλά παραβιάζουν κατάφωρα και τη φιλοσοφία και το γράμμα του νόμου. Η φιλοσοφία, όπως έχει αποτυπωθεί στο άρθρο 9 παράγραφο 1 και 2 του ν. 3852/10, είναι η ταυτόχρονη εκλογή δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ μαζί με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο α’ γύρος πρέπει να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου και ο β’ γύρος την 1η Ιουνίου”, τόνισε στο aftodioikisi.gr.

Χαρακτηρίζει ακόμα “πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την αυτοδιοίκηση” την επιλογή της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 18 Μαΐου, σημειώνοντας ότι μόνος στόχος της είναι “να δώσει βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές”.

Υποστηρίζει, τέλος, ότι “η μόνη περίπτωση να μπορέσει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τους στόχους της είναι να τροποποιήσει το νόμο. Σ’ αυτή την περίπτωση θα έχει εξουδετερώσει την καινοτομία της κοινής διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, έχοντας προχωρήσει σ’ ένα νοσηρό θεσμικό και εκλογικό εξάμβλωμα”.