Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος στην Λακωνία

pagkomia imera kata tou karkinou

Στη δημιουργία Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος προχώρησαν δραστήριοι εθελοντές της Λακωνίας που δραστηριοποιούνται στα κοινά και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα κατά του καρκίνου.

Σκοπός τους όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο που εξέδωσαν “είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, με την στήριξη των κινητών μαστογράφων και την συμμετοχή στα Προγράμματα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού και όχι μόνο”.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Ποτούλα Ορφανού “οι προτεραιότητες είναι αποτελεσματικές πρωτοβουλίες πρόληψης και ενημέρωσης με διοργανώσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις καθώς και δράσεις επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, κυρίως για τον συνάνθρωπο που πάσχει, σε συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς ακόμη και πολιτιστικούς φορείς. Ο δε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός, περιλαμβάνει αντικαπνιστικές δράσεις, πρωτοβουλίες για τη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και την προώθηση της σωματικής άσκησης, τις εξορμήσεις στα σχολεία της περιοχής μας, με στόχο την ενημέρωση των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών

Η φιλοσοφία των εθελοντών μας περιγράφεται με 3 λέξεις: ενημέρωση – καταπολέμηση – συμπαράσταση”.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής:

Ποτούλα Ορφανού – Πρόεδρος

Παναγιώτης Γεωργανές – Αντιπρόεδρος

Δήμητρα Λαδά – Γραμματέας

Μαρία Γερουλάκου – Ταμίας

Παναγιώτης Παπαδόπουλος – Μέλος

Παναγιώτης Μπασουράκος – Μέλος

Ελένη Τσιρακίδου – Μέλος