“Παράσταση Τσίπρα στο Πέραμα!”

Tsipras

άρθρο του Βαγγέλη Μητράκου
____________________________________________________________________________

Οι συστημικοί πολιτικοί έχουν σπουδάσει άριστα την τακτική του αντιπερισπασμού. Όταν βρίσκονται στριμωγμένοι εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών τους, επινοούν μια “πιασάρικη” επικοινωνιακή κίνηση, κενή περιεχομένου, για τη δημιουργία εντυπώσεων κι εκτόνωση της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Κι ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, αφού άλλα έταξε κι άλλα κάνει, ακολουθεί την πεπατημένη: Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα εναντίον του, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται το Πέραμα για να τάξει “λαγούς με πετραχήλια”!

Το σκηνικό ίδιο, όπως και αυτό των προκατόχων του: Ο “απλός”, “επικοινωνιακός” πρωθυπουργός, μια κουστωδία χαμογελαστών ακολούθων με τη λατρεία να λάμπει στα μάτια τους, και μια ομάδα “στημένων” ημετέρων που παίζουν το ρόλο του λαού για την αναγκαία “θερμή” υποδοχή, τα ζωηρά χειροκροτήματα, τις “αυθόρμητες” αγκαλιές, τις δοξαστικές ατάκες κλπ, κλπ.

Στη συνέχεια ακολουθεί το πρωθυπουργικό “θεατρικό σκετς” με εξαγγελίες “σαπουνόφουσκες” για την περιοχή, και η αυλαία κλείνει προκειμένου να πάρουν το λόγο τα ΜΜΕ και τα κομματικά “παπαγαλάκια”, για το απαραίτητο πλύσιμο του εγκεφάλου της κοινωνίας!

Το φαινόμενο ήταν από πάντα λυπηρό, αλλά ειδικά ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται, ως τέως αριστερός, γιατί διάλεξε το Πέραμα ως τόπο της παράστασής του, μια εργατική περιοχή που δοκιμάζεται από χρόνια σκληρή ανεργία, δραματική φτώχεια και βαθιά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, μια περιοχή που βιώνει πολλαπλασιαστικά τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που επέλεξε να εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του!