Με την ευκαιρία του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, παρουσιάζεται την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 10.30′ πμ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού της Σπάρτης η παράσταση “Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει” του Στέργιου Σοφικίτη, για σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ομάδα Κούκλας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας παρουσιάζει ένα τρυφερό και γεμάτο μουσική παραμύθι, που το ζωντανεύουν μία γιγαντόκουκλα και δεκαπέντε χειροποίητες κούκλες.

Στη θαλάσσια απεραντοσύνη των ωκεανών ζει μια χαρούμενη φάλαινα που την αγαπούν όλοι. Όμως ένα περιοδικό μόδας τής εξαφανίζει όλη την καλή διάθεση. Η ανασφάλεια για τον εαυτό της την οδηγεί να αναζητήσει την αλήθεια στις συμβουλές των φίλων της. Μία γοργόνα αφηγήτρια και πλήθος από θαλασσινά πλάσματα παρελαύνουν μέσα από ένα ευφάνταστο σκηνικό θαλασσινού βυθού, προβάλλοντας μαγευτικές εικόνες και περνώντας σημαντικά μηνύματα για τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου, την αυτοπεποίθηση, τη φιλία, τη φιλοξενία και την αγάπη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με απαραίτητη πάντως την κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).