Παρέμβαση Αραχωβίτη για τις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Σπάρτης

dikastiko megaro Spartis

Με αφορμή σχετική επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, που ζητά την άμεση εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της πόλης, όπως ισχύει σε πολλά άλλα πρωτοδικεία της χώρας, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Σταύρος Αραχωβίτης, κατέθεσε σχετική αναφορά στη βουλή τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Ο βουλευτής επισημαίνει πως το ζήτημα με την κατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας και της υποστελέχωσής τους έχει αναδειχθεί πλείστες όσες φορές. Αναλυτικά ο κ. Αραχωβίτης υποστηρίζει στηπρωτοδιν αναφορά του:

“Οι δικαστικές υπηρεσίες του νομού Λακωνίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση δεδομένης της τραγικής υποστελέχωσης τους. Το γεγονός αυτό έχει αναδειχθεί πολλές φορές και είναι πλέον επιτακτική η εξεύρεση λύσεων αλλά κυρίως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Η δε πανδημία του κορωνοϊού covid-19 και η ιδιαίτερη διασπορά στην Σπάρτη, συντείνει επιπλέον στην άμεση ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης, όπως άλλωστε έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλα πρωτοδικεία στην Ελλάδα και δη με μικρότερο διαπιστούμενο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19”.