Παρέμβαση Πατριανάκου για τα αγροτικά

Patrianakou

Patrianakou

Στη στρατηγική και τις μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα εστίασε η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου σε παρέμβασή της στη βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου.

“Οι μεταρρυθμίσεις”, τόνισε, “για να έχουν κοινωνική αποδοχή, πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένες, ο χρόνος μετάβασης στο νέο καθεστώς να είναι ικανοποιητικός και να είναι ξεκάθαροι οι στόχοι τους”.

“Οι αγρότες καλούνται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον να επιβιώσουν με μόνο τους πλεονέκτημα το ποιοτικό προϊόν που παράγουν και αυτό σε ένα μη φιλικό και ορθολογικά δομημένο διοικητικό περιβάλλον”, υπογράμμισε η βουλευτής Λακωνίας, η οποία τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων του αγροτικού κόσμου, όπως το νέο καθεστώς φορολόγησης, τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων, τις καταχρηστικές παρακρατήσεις των ενισχύσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, τα ανοιχτά αγροτικά δάνεια και τις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, χαρακτήρισε ως “αιτία πολέμου” τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για πρόσμιξη του ελαιόλαδου με άλλα φυτικά έλαια. Όπως τόνισε η κ. Πατριανάκου, “κάνουμε μάχη, κάνουμε αγώνες για να καθιερώσουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Κάνουμε μάχη για να αποδείξουμε τη διατροφική και την ποιοτική του αξία. Αποκλείεται να δεχτούμε ποτέ προτάσεις νόθευσης στο λάδι”.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας: