Παρέμβαση Πατριανάκου για τον προϋπολογισμό 2014

Patrianakou

Patrianakou

Με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 153 βουλευτές ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7/12 η σχετική πενθήμερη συζήτηση στη βουλή.

“Ρεαλιστικό, αναγκαίο και μεταβατικό” χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, στην παρέμβασή της στην ολομέλεια. Τόνισε επίσης πως δημιουργούνται πλέον οι προϋποθέσεις για το τέλος του κύκλου της ύφεσης και την έναρξη εκείνου της βιώσιμης ανάπτυξης, για διατηρήσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. “Είναι ανάγκη, με την ανεργία στο 27%, με τη μετανάστευση των υψηλών προσόντων, με την υψηλή φορολογία, και με μια χώρα με την εικόνα της στο εξωτερικό βαθιά λαβωμένη, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Είναι αναγκαία η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Είναι η ώρα να διαμορφώσουμε όλοι μαζί εθνικό όραμα και εθνική στρατηγική”, είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο εμείς παλεύουμε για την έξοδο από την κρίση και το τέλος των μνημονίων, μήπως αισθάνεστε ότι πλησιάζει και το τέλος της ευκαιρίας σας να καταλάβετε τα «χειμερινά ανάκτορα»; Μήπως φοβάστε ότι αν βγούμε στο «ξέφωτο» της ανάπτυξης, εσείς θα ξαναγυρίσετε στη σκιά του 3%;”.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας: