Παρέμβαση της ΟΑΣΠΠ στο Περιφερειακό για τα προβλήματα της δακοκτονίας

Ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου θεωρεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα από νωρίς, αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, ύστερα από κάλεσμα της ομοσπονδίας.

“Καταθέσαμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, για τις ευθύνες που έχουν για το πρόγραμμα δακοκτονίας τόσο το υπουργείο όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών τους. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή συνέστησε για μια άλλη μια φορά «υπομονή» στους μικρομεσαίους αγρότες, την ίδια στιγμή που βλέπουμε για μια ακόμη χρονιά την παραγωγή μας να καταστρέφεται. Μας παρέπεμψε στον «εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας» που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε πιθανά κονδύλια από τη νέα ΚΑΠ. Παράλληλα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ενίσχυση από δικά της κονδύλια” ενημερώνει η ΟΑΣΠΠ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πάψει τον αγώνα της για επιβίωση των αγροτών και πως θα διεκδικήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα την προστασία και αναπλήρωση του εισοδήματός τους.