Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας μετά από καταγγελίες τραπεζοϋπαλλήλων

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προχώρησε το εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας μετά από καταγγελίες που δέχτηκε από τραπεζοϋπαλλήλους σε υποκατάστημα τράπεζας στους Μολάους.

Όπως αναφέρουν:

“Το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του υποκαταστήματος Μολάων της τράπεζας Πειραιώς, καταδικάζοντας τις αντεργατικές πρακτικές ψυχολογικής πίεσης και εκφοβισμού σε βάρος συναδέλφων, που προσβάλλουν την προσωπικότητα και αξιοπρέπειά τους.

Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στις καταχρηστικές συμπεριφορές της διεύθυνσης του καταστήματος, οι οποίες αφήνουν σοβαρές υπόνοιες, ακόμη εγγράφως, για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, επειδή ακριβώς έκαναν χρήση της προβλεπόμενης από το νόμο άδειας ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων.

Υπερασπιζόμαστε την άσκηση του νόμιμου δικαιώματος στην επιμέλεια, φροντίδα και εποπτεία των ανήλικων τέκνων, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, καθώς και την προστασία της υγείας των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Παρακολουθούμε και αναμένουμε άμεσα τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, ειδάλλως η παρέμβασή μας θα είναι άμεση και δυναμική”.