Με αφορμή το περιστατικό της καταγγελίας ξυλοδαρμού υπαλλήλου από τον εργοδότη της την περασμένη εβδομάδα, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας προχώρησε σε ανακοίνωση συμπαράστασης, καταδικάζοντας το περιστατικό, το οποίο όπως αναφέρει “για άλλη μία φορά αποδεικνύει τις άθλιες εργασιακές σχέσεις της εργαζόμενης ελληνίδας”.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως το “αφεντικό – τραμπούκος επιτέθηκε σε εργαζόμενη σε γνωστή επιχείρηση της πόλης μας. Τη χτύπησε βίαια μέσα στον χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να χρήζει πολυήμερης νοσηλείας. Και εκτός αυτού είχε το θράσος, ενώ η εργαζόμενη βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου με τα πολλαπλά τραύματα που της έχει προκαλέσει ο ίδιος, να στείλει την απόλυσή της με δικαστικό επιμελητή με ημερομηνία τεσσάρων ημερών πριν το συμβάν.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παίρνει διαστάσεις βαρβαρότητας. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, να τρέχουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να είναι έρμαια στις «ορέξεις» κάθε εργοδότη που νομίζει ότι μέσα στο περιβάλλον εργασίας αποκτά ανεξέλεγκτη εξουσία απέναντι στους εργαζόμενους.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε”.

Το ΕΚ ζητά την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω εργοδότη από τη στιγμή που θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη, ενώ επισημαίνει σε κάποια τοπικά ΜΜΕ ότι πρέπει να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια και την τιμή μιας μονογονεϊκής με ανήλικο παιδί οικογένειας.