Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

dimotiko symvoulio

kanonismos - kourampies

Συνεδρίαση με αβρότητες, αλλά και τις πρώτες κόντρες να διαφαίνονται ήδη στο νεοσύστατο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, ήταν η προχθεσινή.

Παίρνοντας τις θέσεις τους στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου, οι σύμβουλοι βρήκαν δύο πράγματα να τους περιμένουν: από τη μια τον κανονισμό λειτουργίας του Σώματος και από την άλλη έναν… κουραμπιέ, που τους καλωσόριζε στα νέα καθήκοντα.

Κατά τα άλλα τα όργανα ξεκίνησαν νωρίς, από τις ανακοινώσεις ήδη, dimotiko symvoulioόταν ο Στ. Αργειτάκος, αφού ευχήθηκε καλή θητεία, ούτε λίγο ούτε πολύ εγκάλεσε τον Σπ. Μοιράγια για το θέμα του ΤΕΙ. Ο πρώην δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο του ΔΣ ότι ούτε πρόσθεσε το θέμα στην ημερήσια διάταξη ούτε φρόντισε να τον ενημερώσει σχετικά. «Από το πρώτο συμβούλιο δεν τηρήσατε αυτά που είπατε» απηύθυνε στη δημοτική αρχή, για να δεχθεί στη συνέχεια την απάντηση από την άλλη πλευρά -με ήρεμο πάντως ύφος- ότι δεν κατέστη εφικτό να παραστεί εκπρόσωπος του ΤΕΙ και ότι το θέμα θα συζητηθεί οπωσδήποτε σε επόμενη συνεδρίαση.

Στη γενικότερα καλή ατμόσφαιρα πάντως, υπήρξαν και κάποια σύννεφα. Επί παραδείγματι, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην πορεία του ΔΣ η συνύπαρξη Αργειτάκου – Αλεξάκου, που μοιάζουν σαν δυο ξένοι στην ίδια πόλη. Ο νεοεκλεγείς σύμβουλος της «Ελπίδας» σε μια αρχική τοποθέτηση υπογράμμισε τη διαφορετική νοοτροπία των 41 μελών του ΔΣ, σημειώνοντας την ανάγκη να προταχθεί το συμφέρον των πολιτών και κατά συνέπεια να αποφευχθούν οι διαξιφισμοί. Σημειωτέον ότι η τοποθέτησή του αυτή έγινε χρονικά αμέσως μετά τη διαμαρτυρία Αργειτάκου για το ΤΕΙ και την απάντηση του δημάρχου.

Σε άλλη στιγμή της συνεδρίασης ο Χ. Αλεξάκος διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο για το γεγονός ότι εντόπισε κάποιους να μειδιούν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τοποθέτηση συμβούλου της πλειοψηφίας. Μάλλον μπορείτε να μαντέψετε από ποια πτέρυγα προέρχονταν τα χαμόγελα…

Εντάσεις πάντως δεν υπήρξαν, παρότι κάποιοι από τους συμβούλους έδειξαν από νωρίς τη διάθεση να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω. Οψόμεθα.