Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη δόθηκε παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι της 7 Σεπτεμβρίου 2017 για ολόκληρο τον δήμο Ευρώτα, τη δημοτική ενότητα Μολάων του δήμου Μονεμβασίας και τις ΔΕ Θεραπνών, Οινούντος, Φάριδος, Καρυών και Σπάρτης του δήμου Σπάρτης, λόγω των πλημμυρών που είχαν σημειωθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016. Οι αποφάσεις εκδόθηκαν μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων των δήμων.

Επιπροσθέτως ο κ. Τατούλης με έγγραφό του ζητά από τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή του ΟΑΕΕ την παράταση καταβολής εισφορών και δηλώσεων για τους κάτοικους των πληγεισών περιοχών για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΕ θα ανταποκριθούν άμεσα στο δίκαιο αίτημα των πολιτών των παραπάνω δήμων, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.