Παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του λακωνικού οδικού δικτύου

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Λακωνίας. Οι σχετικές εργασίες περιλαμβάνουν νέους ασφαλτοτάπητες, διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και σήμανση των οδών.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες υλοποιούνται εργασίες στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

α) Εθνική οδός Σπάρτης – Καλαμάτας, σε ολισθηρό τμήμα της οδού πριν την Τρύπη.

β) Εθνική Σπάρτης – Μονεμβασίας και συγκεκριμένα σε τμήματα πεπαλαιωμένων καταστρωμάτων της ευθείας Μολάοι – Συκιά, τμήμα που διέρχεται πλησίον παράκαμψης Αγγελώνας καθώς και στην περιοχή της Κεραμωτής. Θα ακολουθήσουν εργασίες σε τμήμα της εισόδου της Μονεμβασίας.

Επίσης, μέσα από τις ενεργές εργολαβίες συντηρήσεως των οδών της περιφερειακής μας ενότητας, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα καθίζησης της οδού μετά τη γέφυρα του Βασιλοπόταμου στον δήμο Ευρώτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των πιο πάνω έργων, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο νομό έργο συντήρησης των εθνικών οδών, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, μέσα από το οποίο ο η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων προσπαθεί να βελτιώσει προβληματικά τμήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που θέτουν οι υποδείξεις της τροχαίας, για τα επικίνδυνα σημεία, καθώς και οι αυτοψίες των μηχανικών της ΠΕ.