“Κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Τρίπολη στις 26 & 27 Φεβρουαρίου, για μία ακόμη φορά, διαπιστώσαμε την εξαίρεση της Λακωνίας από το ενδιαφέρον και τον προγραμματισμό έργων της Πολιτείας. Τα μεγάλα έργα υποδομών παραδοσιακά δίνονται σε άλλους νομούς, τακτική η οποία δε βοηθά τις συνθήκες να καταστούν ποτέ ώριμες για επενδύσεις στις περιοχές που εξαιρούνται”.

Με την παραπάνω παράγραφο εισάγεται η επιστολή που απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναρίτης, προς τον πρωθυθπουργό. Σε αυτήν θίγει τα ζητήματα του απαρχαιωμένου και επικίνδυνου οδικού δικτύου, αλλά και των δύο γεφυρών του ποταμού Ευρώτα. Ειδικά για εκείνη της Σκάλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “με την ταυτόχρονη χάραξη νέας εθνικής οδού στη συγκεκριμένη περιοχή και την παράκαμψη των πόλεων Σκάλας – Βλαχιώτη, η κατασκευή μιας νέας γέφυρας θα είναι η μοναδική λύση ώστε να εξυπηρετήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο απαραίτητο για τον καθημερινό όγκο των μεταφορών μιας περιοχής με πληθώρα αγροτικών προϊόντων”.

Από την επιστολή του κ. Παναρίτη δεν λείπει και το αίτημα για αναβάθμιση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού, “η κατάσταση και οι ελλείψεις των οποίων είναι γνωστές, γεγονός που αποτελεί πλέον έλλειψη σεβασμού της Πολιτείας προς τον λάκωνα πολίτη και τον τουριστικό επισκέπτη”.

Υπενθυμίζοντας στον κ. Τσίπρα τις προτάσεις που το Επιμελητήριο κατέθεσε στο πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο, ο πρόεδρός του καλεί τον πρωθυπουργό να ενσκήψει στα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας επεμβαίνοντας στον προγραμματισμό των έργων και αλλάζοντας την πάγια τακτική να ενισχύονται οι ήδη “προνομιούχες” περιοχές.