Παρουσία Τσίπρα η παράδοση τμήματος της Ολυμπίας οδού

Παρόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, η παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και του τμήματος «Αρχαίας Κορίνθου – Κιάτου» της Ολυμπίας οδού. Στην τελετή παράδοσης παρέστη και ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης, μιλώντας στην ΕΡΑ Τρίπολης, υπογράμμισε τη σημασία της εξοικονόμησης 765 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, γεγονός που τόνισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Πιο συγκεκριμένα, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία οδό, 230 εκατ. ευρώ από την Ιονία οδό, και 225 εκατ. ευρώ από τον Μορέα, ενώ έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και το τμήμα Μαλιακού – Κλειδίου.

Πρόκειται για έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και συμβάλλουν πολύ στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας, ενώ, όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες».

Μίλησε, επίσης, για σταδιακή υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, «καθώς έχουν επανεκκινήσει έργα που είχαν βαλτώσει, υπάρχει απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, υπάρχει αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μετά από επτά χρόνια συνεχούς μείωσης, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ισχυρότερη, ενώ έχουν εγγραφεί και έργα υποδομών στην πλατφόρμα του πακέτου Γιούνκερ».

Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.