Παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες της Λαϊκής Ενότητας

ypopsifioi Laikis Enotitas Lakonias

ypopsifioi Laikis Enotitas Lakonias

Τα πρόσωπα με τα οποία μπαίνει για πρώτη φορά στην εκλογική μάχη παρουσίασε χθες (8/9) το απόγευμα η Λαϊκή Ενότητα Λακωνίας. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο Σταύρος Χρυσαδάκος.

Στο σύνολό του το ψηφοδέλτιο αποτελείται από πολίτες που πρόσκεινται στην ευρύτερη αριστερά. Κατά την παρουσίαση τονίστηκε από τους υποψηφίους βουλευτές πως η ΛΑ.Ε. διαθέτει προτάσεις με αρχή – μέση – τέλος και εκφράστηκε η ελπίδα σύντομα να αγκαλιαστεί από ευρύτερα στρώματα του λαού και βεβαίως τη νεολαία. Οι υποψήφιοι κατά τις τοποθετήσεις τους συνέτειναν στον προσδιορισμό της ΛΑ.Ε. ως ενός ενωτικού, προοδευτικού, πατριωτικού, αντιμνημονιακού μετώπου, το οποίο ευελπιστεί «να μην ολοκληρωθεί η ταπείνωση και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα». Ο επικεφαλής μάλιστα της εκλογικής λίστας σημείωσε πως εφόσον κυριαρχήσει η μνημονιακή πολιτική, ο βαθμός ελευθερίας της όποιας κυβέρνησης προκύψει θα είναι ανύπαρκτος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και μετατρέπεται σε προτεκτοράτο.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας χαρακτήρισαν τέλος «ψευτοδίλημμα» την επιλογή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καλώντας κάθε δημοκράτη πολίτη «να συστρατευθεί σε έναν σχηματισμό αντίστασης στη βαρβαρότητα που έρχεται».

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων

Xrysadakos StavrosΣταύρος Χρυσαδάκος

Γεννήθηκε στα Κόκκινα Λουριά της Μάνης και είναι γεωπόνος. Εργάστηκε για είκοσι τρία χρόνια στους συνεταιρισμούς και εν συνεχεία ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διατελέσει δημοτικός, νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος.

Tzanetakou Kiki 1Κική Τζανετάκου

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Το 2002 μετοίκησε στο Πετροβούνι Γυθείου και μαζί με το σύζυγό της ασχολήθηκε με τη βιοκαλλιέργεια ελιάς. Συμμετέχει ενεργά σε πολλά κινήματα.

Tsibidis VasilisΒασίλης Τσιμπίδης

Γεννήθηκε στις Βελιές στο 1962, μεγαλώνοντας σε αγροτοκτηνοτροφικό σπίτι. Έζησε στη Σκάλα, δούλεψε στα χωράφια, εν συνεχεία μετοίκησε στον Πειραιά και σπούδασε μηχανικός ναυτιλίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Έχει ενεργό δράση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Tsigkounis Panagiotis 1Παναγιώτης Τσιγκούνης

Γεννήθηκε το 1954 στην Ελίκα. Είναι τεχνολόγος ναυπηγός με σπουδές και στα μαθηματικά. Έζησε στην Αθήνα, και τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την παραγωγή ελαιολάδου στην Ελίκα.

Mastorakis EyaggelosΕυάγγελος Μαστοράκης

Ζει στη Μονεμβάσια και κατάγεται από το Ρέθυμνο. Είναι φυσικός και δραστηριοποιείται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι ανένταχτος αριστερός.