Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη και των Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας παρουσιάστηκε χθες από την ανάδοχο εταιρεία η μελέτη «Σύνδεση του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο – Σπάρτη με την υπάρχουσα εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης με παράλληλη εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών», προϋπολογισμού 467.400 ευρώ.

Η μελέτη προβλέπει βελτίωση του δρόμου από τα Περιβόλια προς την Πελλάνα και σύνδεσή του με το νέο αυτοκινητόδρομο, και στη συνέχεια βελτίωση του δρόμου από τον κόμβο Πελλάνας προς Κονιδίτσα – Σελλασία με προσαρμογή στην υπάρχουσα εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης στο ύψος της Σελλασίας. Η συνολική παρέμβαση είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και αφορά στην αναβάθμιση ολόκληρου του οδικού άξονα, καθώς και βελτιώσεις – ευθυγραμμίσεις.

Η κ. Τζανετέα με την ευκαιρία παρουσίασης της μελέτης επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που προγραμματίστηκε με στόχο να ενώσει τους δύο βασικούς οδικούς άξονες εισόδου προς τη Λακωνία, εξυπηρετώντας παράλληλα τους παρακείμενους οικισμούς του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα. Συμπλήρωσε ακόμη πως με την υλοποίηση του έργου οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα έχουν συντομότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στα όμορα αστικά κέντρα.