Παρουσιάστηκε στη Σπάρτη το νέο Leader

parousiasi CLLD (1)

Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ διοργάνωσε χθες Τετάρτη (21/10) ενημερωτική εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος “CLLD (Leader) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο”.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, με τη συνεργασία και στήριξη των τοπικών φορέων, βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας, για τη διεκδίκηση του νέου προγράμματος CLLD (Leader). Το «CLLD», από τα αρχικά του «Community – Led Local Development», δηλαδή «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση Leader, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020.

Αρχικά απηMperetsos Marinisύθυναν χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Σπύρος Φλώρος και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης.

Στη συνέχεια ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος και γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνης Μπερέτσος έκανε μια πρώτη παρουσίαση του προγράμματος, αναφερόμενος και στα προηγούμενα Leader, ενώ ο Παναγιώτης Γεωργοστάθης, φυσικός Msc – Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ανέλυσε την πρόταση του τοπικού προγράμματος που σχεδιάζεται για την ανατολική Πελοπόννησο, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, Georgostathis Panagiotisεπιλέξιμες δαπάνες κτλ).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν προβληματισμούς, προτάσεις, απόψεις και ιδέες.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/10 και ώρα 18.00′ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού καταστήματος Παπαδιάνικων στο δήμο Μονεμβασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αναπτυξιακή στο τηλέφωνο 27570 22807, fax 27570 23230, ιστοσελίδα www.parnonas.gr, e-mail: info@parnonas.gr.

parousiasi CLLD (2)parousiasi CLLD (3)parousiasi CLLD (4)parousiasi CLLD (5)parousiasi CLLD (6)parousiasi CLLD (7)parousiasi CLLD (8)