Παρών ο δήμαρχος Σπάρτης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αθήνα

Χθες Πέμπτη, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης έδωσε το “παρών” στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συμβασιούχων εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας.

Με την παρουσία του στο συλλαλητήριο, τη συμμετοχή στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και την υπογραφή εγγράφου κοινής διαμαρτυρίας δημάρχων πανελλαδικά, ο κ. Βαλιώτης δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους, των οποίων (σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων και η πληρωμή τους για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και την περαιτέρω υποβάθμιση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που συνδέεται άμεσα με την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο δήμαρχος Σπάρτης συντάσσεται με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων και μάχεται μαζί τους για άμεση νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους δήμους.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης στη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου συνέταξε και εξέδωσε ψήφισμα για τους συμβασιούχους εργαζομένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας τη συμπαράσταση και την αντίθεσή του στην επερχόμενη απόλυσή τους.