Πατσαρίνος: “Ο περιφερειάρχης δυναμιτίζει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου”

Ότι “τίναξε στον αέρα” τη 18η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 14/11 κατηγορεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Πατσαρίνος.

“Αιτία”, υποστηρίζει ο τελευταίος, “ήταν η προσπάθειά μας, για άλλη μια φορά, να ενημερωθούμε συντεταγμένα για το σύνολο των έργων της Περιφέρειας που αφορά το ΕΣΠΑ 2007-2013, που ολοκληρώθηκε 31/12/2015, και για τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Να υπογραμμίσουμε ότι από την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς ζητάμε να ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας (περιφερειακό συμβούλιο και οικονομική επιτροπή) για τον κατάλογο των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που ολοκληρώθηκαν, γι’ αυτά που συνεχίζονται από εθνικούς πόρους και γι’ αυτά που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) είτε σαν fashing είτε σαν μεταφερόμενα. Είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση από την περιφερειακή αρχή ότι 30/9/2016, που θα υπάρχει σαφής εικόνα της εξέλιξης των έργων, θα έχουμε ενημέρωση. Τελειώνει ο Νοέμβριος και μ’ αφορμή ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ προτάθηκαν αποσπασματικά για ένταξη τρία έργα επαναλάβαμε το αίτημά μας, το οποίο στήριξε όλη η δημοκρατική αντιπολίτευση”.

“Αντί να απαντήσει στο κοινό αίτημά μας”, συνεχίζει ο επικεφαλής της “Πελοπόννησος Πρώτα”, “προέβη στη γνωστή μέθοδό του, δημιουργώντας ένταση, βρίζοντας, προσβάλλοντας, λέγοντας ψέματα και αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα για περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που δεν είχαν καμία σχέση με το θέμα μας. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου να μην αντέξει και να διακόψει τη συνεδρίαση.

Αν και έχουμε υποδείξει πολλές φορές στον κ. Τατούλη ότι ως επικεφαλής της Περιφέρειας πρέπει να συνθέτει και να εκφράζει, ει δυνατόν, όλες τις απόψεις και τις αγωνίες του ΠΕΣΥ, πρωταγωνιστεί στο δρόμο της πόλωσης και της έντασης, υποτιμώντας και ευτελίζοντας τη διαφορετική άποψη. Πιστεύουμε ότι είναι έκθετος με πάρα πολλές δράσεις και έργα του και έχει επιλέξει αυτή τη μορφή «φυγής» και απόδρασης.

Να δηλώσουμε ότι:
α) Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούμε στενά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας την πορεία των έργων και στεκόμαστε κριτικά άλλοτε στηρίζοντας και άλλοτε καταψηφίζοντας (αυτό φαίνεται από τα πρακτικά της οικονομικής επιτροπής και του περιφερειακού συμβουλίου) και
β) Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων της Περιφέρειας είναι μικρά και μεσαία και γίνονται αποσπασματικά και τμηματικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ακραία, ακατανόητη και απαράδεκτη στάση του, που συνοδεύτηκε με τη δήλωση ότι «είμαστε απόλυτα αρνητικοί στα μεγάλα έργα», έγινε όταν στο συγκεκριμένο έργο (15ο θέμα) δηλώσαμε θετικοί με παρατηρήσεις στην εισήγηση για να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Τον καλούμε για άλλη μια φορά να προσπαθήσει ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο του για το καλό της Περιφέρειας, γιατί διαφορετικά «ανοίγει» δρόμους που δεν τιμούν κανέναν και ιδιαίτερα τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου”.

Να σημειωθεί ότι η διακοπείσα συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη στις 4 το απόγευμα.