Πατσαρίνος: Ποια η θέση της Περιφέρειας στο “ξεπούλημα” του ΤΑΙΠΕΔ;

Patsarinos Nikos

Patsarinos Nikos

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου απευθύνει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πατσαρίνος, σχετικά με τη θέση της Περιφέρειας για τη μεταφορά δημόσιων εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση σε ιδιώτες. Όπως αναφέρει, “την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για success story, η τρόικα ζητά να βρεθούν 1.000 ακίνητα από ολόκληρη τη χώρα για να διατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Μετά την απαγόρευση του ΣτΕ στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών όπως το νερό, μέσα από την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, η κυβέρνηση ψάχνει έσοδα στην πώληση δεκάδων ακινήτων του δημοσίου. Ξεπουλάνε τα πάντα. Από λιμάνια, παραλίες, έως και αρχαιολογικούς χώρους, και το βαπτίζουν ανάπτυξη. Τώρα φέρνουν στα θερινά τμήματα της βουλής και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, για να συνεχίσουν την καταστροφή”.

Συνεχίζει κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή ότι “αν και εκλεγμένη, χωρίς να έχει δική της φωνή και λόγο, “σφυρίζει” αδιάφορα, γι’ αυτά που δρομολογούνται εις βάρος της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος. Λειτουργεί, μέσα από τις επιλεκτικές σχέσεις που έχει με ορισμένους ευρωπαίους μνημονιακούς πολιτικούς, σαν να είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, σαν να είναι ο τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών, αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν στο δικό μας τόπο. Δεν παίρνει θέση και δεν εναντιώνεται σε όσα σχεδιάζονται για την περιοχή μας, και αδιαφορεί για το ξεπούλημα εκτάσεων σ’ όλους τους νομούς”. Χαρακτηριστικά ο κ. Πατσαρίνος αναφέρει μερικές, μεταξύ των οποίων και τα 175 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σαρακίνο και το Σίμο Ελαφονήσου, τα 500 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γλυκόβρυση, τα 107 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σκουτάρι και 11 στρ. παραλίας στην Παχειά Άμμο Πλύτρας.

Επιχειρηματολογώντας εναντίον της περιφερειακής αρχής, της καταλογίζει ότι δεν έχει πραγματοποιήσει “καμία ενέργεια ενάντια στον αντιαναπτυξιακό, καταστροφικό και βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό τουριστικής «αρπακτής», που θα τσιμεντοποιήσει τη χώρα”. “Η αδράνεια ή η συνειδητή ολιγωρία σας είναι συνενοχή σ’ ένα έγκλημα που συντελείται κατά των επόμενων γενιών, προσβάλλοντας τις προηγούμενες που αγωνίστηκαν για να τις διατηρήσουν δημόσιες”, καταλήγει.

Ο κ. Πατσαρίνος ερωτά, τέλος, τους κ.κ. Τατούλη και Στρατηγάκο πότε θα φέρουν το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ποια είναι η θέση τους γι’ αυτά που σχεδιάζονται για τον τόπο, και εάν έχουν σχέδιο για την αξιοποίηση των παραπάνω σημαντικών εκτάσεων της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών.