Πατσιλίβας: “Άτυχοι οι δημότες που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια χωρίς έργο”

Απολογισμό και παρουσίαση των νέων δράσεων πραγματοποίησε χθες Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης, σε γεύμα συνεργασίας που παρέθεσε σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΝΠ, Θέμης Πατσιλίβας, αρχικά μίλησε για τη λειτουργία των προγραμμάτων του ΚΑΠΗ, τα οποία όπως είπε το καθιστούν εφάμιλλο με τα αντίστοιχα της Αττικής. Ανέλυσε τις έως τώρα δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί, αναφέρθηκε στα νέα μέλη (τα οποία αναμένεται να υπερβούν τα 1000), καθώς και στα παραρτήματα που ιδρύθηκαν σε Καστόρι και Λευκόχωμα και προσεχώς στο Ξηροκάμπι. Μίλησε ακόμη για τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώθηκαν γύρω από θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, για τις πολυήμερες εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την απογραφή (για πρώτη φορά) της περιουσίας του νομικού προσώπου και για την ηλεκτρονική αποθήκη περιουσιακών στοιχείων και αναλωσίμων ειδών. Σημαντική επίσης χαρακτήρισε τη σίτιση με ίδια έξοδα 70 νηπίων για διάστημα οκτώ μηνών, αλλά και την κατάθεση χρημάτων στο ταμείο του δήμου για πρώτη φορά από τις συνδρομές των μελών.

Παρουσίασε τέλος το ετήσιο πρόγραμμα του ΝΠ (σχετ. εδώ).

Αναφερόμενος στους προκατόχους του, δήλωσε πως τα χρήματα που παρέλαβε στο ταμείο οφείλονται στην προηγούμενη ανυπαρξία έργου. “Ένας προϋπολογισμός θεωρείται επιτυχημένος, όταν δαπανώνται όσα έχουν προγραμματιστεί” είπε ο κ. Πατσιλίβας, χαρακτηρίζοντας άτυχους τους δημότες που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια χωρίς έργο. “Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν είχα τη δυνατότητα να μηδενίσω το υπόλοιπο του ταμείου ισοσκελίζοντας τα έσοδα με τα έξοδα του προϋπολογισμού με παραγωγικά έργα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά έκλεισε με παράθεση δείπνου και παραγωγική συζήτηση.