Πεζοδρόμια: “Τριτοκοσμική αγορά του Αλ Χαλίλι”

pezodromio Palaiologou Sparti

pezodromio Palaiologou Sparti

Τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνειά τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον επιτρέπεται από τη μορφολογία του εδάφους” Κτιριοδομικός κανονισμός. ‘Αρθρο 367 / Πεζοδρόμια (άρθρο 24 απόφ. 3046/304/30.1/3.2.1989)

 

Κι όμως, στη Σπάρτη, τα μοναδικά στον ελληνικό χώρο (χάρη στο βαυαρικό σχέδιο) πεζοδρόμιά της, καθώς και οι λιγοστοί πεζόδρομοι, έχουν μετατραπεί σε μια τριτοκοσμική “αγορά του Αλ Χαλίλι”, η οποία κάνει το κέντρο της πόλης αποκρουστικό και (κυρίως) αποστερεί τους πεζούς και τα ΑμεΑ από ένα ζωτικό δικαίωμά τους, που κατοχυρώνεται από το άρθρο 967 ΑΚ “περί κοινοχρήστων πραγμάτων”, το άρθρο 2 του ισχύοντος ΚΟΚ και το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος, δηλαδή “πράξη ποινικά κολάσιμη, που μάλιστα διώκεται αυτεπαγγέλτως σε βαθμό κακουργήματος”.

Η ευθύνη γι’ αυτήν την κατάντια των πεζοδρομίων και του κέντρου της Σπάρτης βαρύνει αποκλειστικά και την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και προσωπικά το σημερινό δήμαρχο κ. Αργειτάκο Σταύρο, ο οποίος, δέσμιος μιας παλαιοκομματικής -πελατειακού χαρακτήρα- λογικής, χωρίς πολιτική βούληση, οραματισμό, σχέδιο και προγραμματισμό, επέτρεψε να παραδοθούν τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι της πόλης στα διάφορα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη δικαιώματα των πεζών, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ κλπ.

Η απουσία κυκλοφοριακής μελέτης, το παράνομο και ανεξέλεγκτο παρκάρισμα, ο αποκλεισμός των ραμπών για τα ΑμεΑ και κυρίως η ανεξέλεγκτη, αυθαίρετη και άναρχη κατάληψη των πεζοδρομίων και των πεζόδρομων από τραπεζοκαθίσματα, τέντες, ομπρέλες, ζαρντινιέρες, θερμάστρες, ανεμιστήρες, πάγκους, αντιανεμικά, καλάθια, εμπορεύματα κάθε είδους, κάδους σκουπιδιών κλπ κλπ, έχουν αποστερήσει τους πολίτες από τον πιο ζωτικό κοινόχρηστο χώρο τους κι έχουν μετατρέψει το βάδισμα σ’ αυτήν την πόλη, από μιαν πρακτική, ευχάριστη και υγιεινή δραστηριότητα, σε πραγματική δοκιμασία.

Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι οι καλές συνθήκες πεζή μετακίνησης βελτιώνουν την τουριστική και οικονομική ελκυστικότητα της πόλης, αυξάνοντας έμμεσα τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει ο δήμος, τονώνοντας παράλληλα την τοπική αγορά.

Έτσι η διάθεση χώρων για διάφορες χρήσεις, όταν η κυριότερη χρήση του αστικού χώρου, δηλαδή η κίνηση των ανθρώπων, δεν εξυπηρετείται επαρκώς, μπορεί φαινομενικά να αυξάνει τα έσοδα του δήμου και να εξυπηρετεί τα διάφορα καταστήματα, μακροπρόθεσμα όμως τα υπονομεύει, λόγω της μείωσης στην εν γένει οικονομική αποδοτικότητα της πόλης, ενώ είναι προφανής η καταστροφική επίδρασή της στην ποιότητα ζωής και την υγεία όλων μας.

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση δεσμεύεται δημοσίως ότι ως νέα δημοτική αρχή θα θέσει το πρόβλημα των πεζοδρομίων, των πεζόδρομων και της χρήσης τους ως άμεση προτεραιότητά της:

– Με κανονισμό λειτουργίας που θα εκπονηθεί με συμμετοχικές διαδικασίες και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, έτσι ώστε να αποδώσει τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους στους πεζούς και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, βάζοντας αυστηρό μέτρο κι έλεγχο στη διάθεση χώρων για επαγγελματική κι εμπορευματική δραστηριότητα.

– Θα ανακατασκευάσει τα πεζοδρόμια του κέντρου της Σπάρτης, ώστε να καταστούν σύγχρονα , όμορφα και χρηστικά.

– Θα εφαρμόσει ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία σε συνδυασμό με δίκτυο περιφερειακών δημοτικών χώρων στάθμευσης, εκτεταμένο πρόγραμμα πεζοδρομήσεων κι ενοποίησης του κέντρου, θα κάνει τη Σπάρτη ένα αναπτυξιακό πρότυπο σύγχρονης πόλης και θα δώσει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που επιζητούν και τους αξίζει.

– Θα ξεκινήσει άμεσα, μαζί με άλλα βασικά έργα υποδομής, πρόγραμμα κατασκευής, ανακατασκευής, επισκευής ή συντήρησης των περιφερειακών πεζοδρομίων και των πεζοδρομίων των συνοικιών, εκεί όπου υπάρχει η πλήρης εγκατάλειψη από την πλευρά της σημερινής δημοτικής αρχής, έτσι ώστε και οι ξεχασμένες συνοικίες της Σπάρτης να βγουν από την αφάνεια και να διαδραματίσουν το σημαντικό τους ρόλο στη συνολική ανάπτυξη της πόλης.

Για την ΑΝ.Α.Σ.Α., η Σπάρτη και ο δήμος Σπάρτης είναι ένας τόπος που πρέπει να τον υπηρετήσουμε κι όχι να υπηρετηθούμε απ’ αυτόν.

Για την ΑΝ.Α.Σ.Α. η Σπάρτη και ο δήμος Σπάρτης πρέπει να γίνει (και θα γίνει) ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

υποψήφιος δήμαρχος